Центр меблів і декору

097-460-50-05 099-251-47-10 Замовити звінок

Як правильно вибрати диван для щоденного сну

Як правильно вибрати диван для щоденного сну
Опубліковано 00:00, 4 Грудня 2017 Категорія: Як вибрати диван

Будь-яка людина, провівши неспокійну ніч на незручному, не призначеному для щоденного сну розкладному дивані, зрозуміє, наскільки важливо вибрати правильний диван. Безперечно, є вдалі варіанти на ринку - ви, обов'язково, повинні знати, де шукати і які.

Ключові моменти, на які варто звернути увагу при виборі дивану:

  • з яких матеріалів виготовлений диван;
  • механізм трансформації;
  • оббивка;
  • наповнювач.

Основа дивану є каркас, який виготовляється з різних матеріалів. Можна вибрати виріб, каркас якого виготовлений з металу, фанери, дерева, ДСП або комбінований. Найміцнішими є - металеві основи.

Основа дивану є каркас, який виготовляється з різних матеріалів.

Каркаси з горіха, дуба, ясена або бука по праву вважаються найбільш міцними, але за умови, що дерево було добре висушене. Оскільки при постійному скрипі ви навряд чи зможете відпочити. Але якщо такі моделі для вас занадто дорогі, вибирайте диван, каркас якого виготовлений з берези, це здешевить покупку і не відіб'ється на якості каркасу. Купуючи модель з основою з ДСП необхідно поцікавитися, чи оброблена вона спеціальною фарбою, щоб не виділялися шкідливі для здоров'я людини смоли.

Як правильно вибрати диван для щоденного сну

Механізми трансформації диванів: який кращий?

Вдало підібрані м'які меблі створять особливу атмосферу вашої вітальні, істинний затишок в спальні, привнесуть родзинку в дитячу кімнату, стануть центром стильної кухні або солідним доповненням кабінету. Залежно від цілей, необхідно визначитися з механізмом трансформації, який необхідний.

Типи трансформації диванів:

Диван книжка. Трансформація книжка, один з найпростіших і надійніших, оскільки не має складних механічних конструкцій і є хорошим варіантом для щоденного сну. Тут є місткий короб для зберігання білизни або ваших речей.

Диван книжка

ДИВАН клік-клак. Трохи змінений варіант дивана-книжки. Перевага такої моделі ліжка-дивана - можливість зафіксувати спинку під кутом "напівсидячи-напівлежачи". Ці механізми підходять для щоденного розкладання.

ДИВАН клік-клак - трохи змінений варіант дивана-книжки.

Диван акордеон. Диван з таким принципом розкладки - хороший варіант для щоденного сну, адже це саме рівне і просторе спальне місце. А в зібраному вигляді, така модель займає дуже небагато простору.

Диван акордеон

Диван американська і французька розкладачка. Механізм французька розкладачка, використовується і в прямих, і в кутових моделях. Дивани, у яких спальне місце - це захований матрац під сидінням, розкладаються в три етапи: знімаються подушки, дістається і розгортається матрац. Це більше гостьовий варіант. Принцип трансформації американська розкладачка може використовуватися для щоденного сну, оскільки має товстий матрац наповнений пінополіуретаном або є пружини, що забезпечують ортопедичний ефект і є гарантією комфортного відпочинку.

Диван американська і французька розкладачка.

Диван типу дельфін. Принцип трансформації дельфін частіше використовується в кутових диванах. Він дуже популярний сьогодні. Не потребує особливих зусиль при розкладанні, це може зробити навіть дитина.

Диван типу дельфін.

Конструкція дивану з механізмом викочування дуже міцний і складається з трьох частин. Вона має приховану ручку-ремінець або петлю. Розкладання такої моделі відбувається за рахунок висунення передньої частини дивана разом з сидінням, яке буде ізніжжям. Такий диван простий в експлуатації, це повноцінне ліжко з рівним, комфортним спальним місцем і з невеликими габаритами.

Конструкція дивану з механізмом викочування

Диван пума. Одним з найбільш зручних трансформацій на сьогоднішній день є пума. Потрібні мінімальні зусилля при розкладанні такої моделі, оскільки механізм виконує за вас всю роботу. Для того, щоб перетворити диван в ліжко необхідно плавно підняти сидіння і рухати його вперед, при цьому не псується ваша підлога. Дані моделі довговічні навіть в щоденному використанні.

Диван пума

Панторгаф. Інша назва такого механізму - крокуюча єврокнижка. За принципом розкладання механізм схожий на пуму, також потрібно підняти сидіння і потягнути вперед. На простір, що з'явився треба опустити задню спинку дивану. Перевага і цієї моделі є те, що не відбувається контакту з підлогою або килимовим покриттям.

Панторгаф. Інша назва такого механізму - крокуюча єврокнижка.

Яку вибрати тканину для оббивки дивану? Основні принципи вибору

Яку ж тканину вибрати для свого майбутнього дивана, адже половина вартості його доводиться на оббивку. Щоб тканина відмінно служила вам, вона повинна бути в першу чергу супер зносостійка. Наприклад, для віталень краще підійде синтетична тканина, для дитячих канапок - екологічна бавовняна, для кухонних моделей - тканина з тефлоновим просоченням. Якщо ж диван буде виготовлений в шкірі, важливо, щоб вона була правильно і без шкоди оброблена.

Яку вибрати тканину для оббивки дивану? Основні принципи вибору

Дуже важливий момент у виборі дивана для щоденного сну - наповнювач. Найдешевший наповнювач м'яких меблів - шматки поролону, але вибирати настільки, доступний за ціною варіант, мабуть, не варто. Дуже добре підходить для використання в диванах для щоденного сну - пінополіуретан. Він чудово, зберігає форму і забезпечить максимальний комфорт сплячому. Якісний ППУ не викликає алергію, витримує велику вагу, не кришиться, не збивається і буде служити довгі роки. Дорожчим за ціною і за терміном служби є латекс, він є еластичнішим, більш пружним, не шкідливішим і стійкішим до вологи.

Наповнювачі для диванів

5 помилок, які важливо не допустити, коли хочете купити диван:

  • не якісні наповнювачі або оббивка;
  • неправильно підібраний механізм трансформації;
  • не вписується в інтер'єр кімнати за розміром, стилем;
  • неякісно зібраний;
  • немає додаткових місць зберігання речей.

Купуючи диван для щоденного сну, необхідно все продумати: де він буде стояти, хто буде на ньому спати, яка колірна гама і стиль. У магазині, на моделі, яка вам сподобалася, обов'язково попросіть консультанта посидіти, прилягти, спробуйте розкласти. Все сподобалося? Диван - ліжко зручний і комфортний - сміливо купуйте!

5 помилок, які важливо не допустити, коли хочете купити диван

Професійні консультанти салону меблів і декору ІНТЕРІО допоможуть зробити правильний вибір. Відвідавши салон, ви зможете, переконається в якості і надійності товарів, побачити всі представлені на виставці колекції або замовити необхідні меблі по каталогах. Приємно здивують наших клієнтів знижки, акції. Щоб не пропустити появу новинок підписуйтесь на нашу розсилку. Центр меблів та декору Interio.ua запрошує вас купити м'які меблі та необхідні вам аксесуари в інтернет магазині або безпосередньо в салоні. У Харкові ви, в Одесі, Дніпрі або, Львові в Києві або Рівному - ми допоможемо вам підібрати стильні, міцні і вишукані м'які меблі і не тільки, які задовольнять навіть найвибагливіші запити!