Центр меблів і декору

097-460-50-05 099-251-47-10 Замовити звінок

Як вибрати кухню своєї мрії? Кращі поради з фото для відмінної покупки!

Опубліковано 00:00, 19 Березня 2018 Категорія: Як вибрати кухню

Душа і серце кожного будинку - це кухня, а кухонний гарнітур - один з найважливіших меблевих наборів. Тут все повинно бути під рукою; часто на кухні збирається вся родина, сюди приходять гості: тут зберігаються продукти і посуд. Саме тому дуже важливо вибрати кухонний гарнітур, який був би максимально зручний і функціональний.

як вибрати кухню матеріал

Як врахувати всі нюанси при виборі функціональної кухні?

Умовно всі кухонні гарнітури можна розділити на:

  • Готова кухня - перевагою є ціна, оскільки такі набори є на виставці в магазині, як правило, зі знижкою і плюс можливість швидкої доставки і установки.
  • Кухня під замовлення - індивідуальний варіант, створений саме під ваші розміри, ваш дизайн, комплектацію.

Кращі матеріали для кухні.

Для виготовлення меблів для кухні, підходять далеко не всі матеріали. Деякі не витримують перепадів температур або підвищеної вологості, інші ж - бояться впливу пару, треті - дуже вибагливі у догляді. Тому до вибору корпусу і фасадів потрібно підходити дуже відповідально. Найчастіше корпус виготовляють з МДФ, масиву дерева, ДСП, мультиплексу.

  • мультиплекс - бюджетна альтернатива натурального дерева, більш стійка до вологи, високим температурам і пару, екологічний матеріал майже не поступається дереву.
  • МДФ - недорогий, практичний і довговічний матеріал, дешевше ніж мультиплекс і дерево. Просочений особливими смолами, він міцний і водонепроникний, стійкий до викривлення.
  • ДСП - менш екологічний і довговічний ніж МДФ, але дешевший. Вироби з низькоякісного ДСП можуть деформуватися від вологи, розмокати в місцях стиків і зрізів, тому не варто економити і купувати дешеві кухонні меблі.

як вибрати кухню

Обличчям будь-якої кухні є її фасад і саме він визначає її стиль. На сьогоднішній день існує безліч матеріалів для виготовлення кухонних фасадів: ламінований ДСП, МДФ, покритий емаллю або плівкою, рамкові фасади - декоровані склом або пластиком, а також фасади на основі алюмінієвого профілю. Кожні з них мають як переваги, так і недоліки:

  • масив дерева - самий престижний і дорогий матеріал кухонних фасадів, що ніколи не виходить з моди, але вимагає до себе дбайливого ставлення.
  • МДФ - дозволяє втілити в життя найсміливіші дизайнерські проекти. Такий матеріал дасть вам можливість створювати фасади незвичайної закругленою форми, за ними легко доглядати, вони міцні та довговічні.
  • рамкові фасади - завдяки широкому вибору дизайну по праву заслужили любов покупців, в них можна вставити пластик, полотно з ротанга, матове або вітражне скло.

як вибрати меблі для кухні

Багато питань викликає вибір правильної стільниці. На її частку припадає максимальне завантаження при експлуатації. Вона піддається найбільшим механічних і хімічним впливам, тому при виборі матеріалу для стільниці на перший план виходить практичність. Красиво і респектабельно виглядає натуральний камінь - мармур або граніт, але він крихкий і сильний удар по ньому призведе до утворення відколів. Також з часом така стільниця, особливо світлих тонів, може поміняти колір.

А ось у штучного каменю відсутні всі ці мінуси. Він значно стійкіше до механічних пошкоджень і агресивних миючих засобів, а зовні практично не відрізняється від природного матеріалу.

Прекрасно підходять для кухонь сталеві стільниці і ціна їх удвічі дешевше кам'яних. Вони не бояться ні вогню, ні води, їх легко чистити і мити. Доступніше металевих і кам'яних - ламіновані стільниці, але вони не менш практичні, мають великий вибір кольорів, витримують високі температури і легко миються. Теплу атмосферу і затишок на кухні створюють дерев'яні стільниці, але вони вимагають дбайливого до себе ставлення.

як вибрати функціональну кухню

Дуже важлива складова будь-якого кухонного гарнітура - фурнітура, адже навіть просто змінивши ручки, ми можемо повністю перетворити інтер'єр кухні. Мінімум шуму, один дотик, захист від вологи, мінімум зусиль, що докладаються, міцність, довговічність, безпека - все це характеристики якісної фурнітури преміум лінійки німецьких і австрійських виробників.

Найпопулярніші стилі кухонних гарнітурів

Добре продуманий і зі смаком підібраний дизайн кухні - це запорука гарного настрою не тільки господині будинку, але і інших членів сім'ї їх друзів, гостей і навіть домашніх вихованців. На сьогоднішній день на будь-який, навіть найвимогливіший запит, дизайнери готові запропонувати відповідний клієнту стиль, від класичного до стилю мінімалізм або хай - тек.

  • класика - стиль, що вимагає простору, повітря, світла, високих стель, це натуральне дерево, латунна або бронзова фурнітура та природні тони.
  • модерн - популярний зараз стиль, відрізняється простотою, строгістю ліній, зазвичай це стримані тони двох контрастних відтінків.
  • хай-тек - стиль, що характеризується простотою, мінімалізмом і строгістю. Стримані кольори: сірий, білий, блакитний або чорний таких кухонь, дуже лаконічні і створюють інтер'єр, що нагадує кабіну космічного корабля з фільмів фентезі.
  • сільський стиль - сільська простота, якого просто заворожує і огортає теплом. Затишок, вінтажний та милий декор, світлі дерев'яні меблі, латунна, керамічна фурнітура, плетені кошики, яскраві скатертини і старовинний керамічний посуд - головні риси сільського стилю.

функціональна кухня дизайн

Кухню, якого виробника вибрати?h2>

Користуються популярністю вироби європейських виробників, але і українські меблі на сьогоднішній день займають міцні позиції у сучасних покупців. Якому ж бренду віддати перевагу?

  • Німеччина. Німецькі кухні - це, бездоганна якість і високі технології, процес виготовлення меблів налагоджений і автоматизований до дрібниць, що природно відбивається на ціні. В основному ці кухні в сучасному стилі і не для маленьких приміщень. Відмінний вибір для людей, що цінують стовідсоткову якість за відповідну ціну.
  • Італія. Тонкий смак, витонченість, бездоганне відчуття стилю, ручна робота - все це кухонні італійські меблі. Хоча вибір стилів таких кухонь величезний, але все ж, найбільш цінуються італійські класичні кухні.
  • Україна. Безперервний розвиток українських фабрик дає можливість сучасному покупцеві вибрати і придбати кухонний гарнітур відмінної якості, стильного дизайну за доступною ціною. Індивідуальний підхід до кожного клієнта і готові інтер'єрні рішення закріпили українські фабрики кухонних меблів на позиціях лідера, як в Україні та і за кордоном.

зручна кухня практичні ідеї

Яка кухня краще? Вибір, безумовно, залишається за вами: якщо ви любите влаштовувати обіди для рідних і друзів - ваша кухня повинна бути з великою кількістю шаф і робочих поверхонь. Якщо ж ваш варіант - це кава вранці, а друзі приходять в гості ввечері, то абсолютно точно, вам необхідна барна стійка, сервірувальна столик для закусок і шафки для зберігання келихів.

зручні меблі для кухні

Допоможуть вам з нелегким вибором професійні консультанти салону меблів і декору ІНТЕРІО. Відвідавши салон, ви зможете, переконається в якості і надійності товарів, побачити всі представлені на виставці колекції або замовити необхідні меблі по каталогах. Приємно здивують наших клієнтів знижки, акції. Щоб не пропустити появу новинок підписуйтесь на нашу розсилку. Центр меблів та декору Interio.ua запрошує вас купити кухонні меблі і необхідні вам аксесуари в інтернет магазині або безпосередньо в салоні. У Харкові ви, в Одесі, Дніпрі або Львові, в Києві або Рівному - ми допоможемо вам підібрати якісну, індивідуальну і довговічну кухню і не тільки, яка задовольнить навіть найвибагливіші запити!